Spengler Katalin
Műgyűjtő, a párizsi Centre Pompidou Kelet-európai, valamint Fotó Akvizíciós Bizottságának alapító tagja. 2013 óta közreműködik a londoni Tate Modern Orosz és Kelet-Európai Akvizíciós Bizottságának munkájában. Szakújságíróként, szerkesztőként a 90-es évek közepétől szakterülete a kortárs képzőművészet és a kortárs műtárgypiac, csaknem húsz évig a Műértő munkatársa volt. Számos cikket publikált a műkereskedelemről szaklapokban, magazinokban. A The Budapest Business Journal’s Contemporary Art in Hungary című kétnyelvű kortárs művészeti kiadvány köteteinek szerkesztője, a Galéria Café című képzőművészeti rádióműsor szerkesztő-műsorvezetője volt. Kortárs képzőművészeti és design kiállításokat nyit meg, művészeti tanácsadóként is dolgozik. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Konzisztóriumának elnöke, 2018-ban és 2019-ben a Robert Capa-díj nemzetközi zsűrijének tagja. A legbefolyásosabb magyar nők Forbes listáján a kultúra területén a 3. legbefolyásosabb 2019-ben. A Műértő Power listáján a legbefolyásosabb műgyűjtő férjével, Somlói Zsolttal.
Zsikla Mónika

Művészettörténész- esztéta. 2003- 2009 között folytatta tanulmányait a PPKE BTK művészettörténet és esztétika szakán. 2011- 2014 között a BTK- PPKE Irodalomtudományi Doktori Iskola Esztétika Programjának hallgatója PhD kutatása: A kép és a szó kapcsolata, majd 2014- 2018 között az ELTE BTK Filozófiatudományi Doktori Iskola – Esztétika programjának hallgatója PhD kutatása: A monokróm festészet tradíciója – theoria vagy praxis? Témavezető: Dr. Bacsó Béla.

2006- 2013 között a Kisterem galéria munkatársa. Tanulmányaival párhuzamosan 2013-tól Kállai Ernő ösztöndíjjal Károlyi Zsigmond életművének, majd 2015-től szintén Kállai Ernő ösztöndíjjal Rákóczy Gizella életművének feldolgozója. 2007-től napjainkig folyamatosan publikál hazai folyóiratokban, valamint hazai és nemzetközi kiadványokban. Publikációs tevékenységével párhuzamosan az elmúlt évtizedben számos hazai kortárs művészeti kiállítás kurátora és társkurátora volt. 2017 óta a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem óraadója és a Budapest Galéria művészettörténész munkatársa.